20180504

Verificarea instalației electrice

   Cum puteți ști cât de bună este instalația electrică a apartamentul dvs. și ce la putere maximă pot funcționa aparatele electrice? În primul rând, puteți chema un electrician care să facă o verificare, să vadă ce diametru (secțiune) au firele electrice din pereți, ce fel de izolație au, cât de bune sunt conexiunile din doze (să nu fie oxidate). Sau o părere despre instalație v-o puteți face folosind un voltmetru: dacă conectați aparate care au consum mare, cât de mult scade tensiunea la priza respectivă față de tensiunea în gol. Dacă sunt scăderi mari de tensiune, nu stresați instalația (poate fi veche, cu fire subțiri și contacte oxidate). Verificați să nu se încălzească prizele și prelungitoarele (contacte slabe, uzate).
   Cea mai rapidă metodă de a măsura tensiunea, curentul, puterea și energia consumată este prin folosirea contoarelor mici (electronice digitale), cunoscute ca priză cu contor. Se pun la priză și prin ele se pot conecta diverse aparate. Indică tensiunea în rețea fără consumator și în sarcină cu un aparat conectat, curentul consumat, puterea (de obicei memorează maximele) și energia consumată de acel aparat într-o perioadă de timp (dacă îl lăsați conectat).
   
   Se conectează la priză și la ele se poate conecta aparatul căruia vreți să îi măsurați consumul. Au câteva butoane de la care puteți alege ce să indice: tensiunea, curentul, puterea și maximul lor și energia consumată. Au baterii pentru memorarea acestor valori (de obicei pot funcționa și fără baterii). Pe ele scrie la ce putere maximă pot fi folosite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu